Nieuws

Delen we graag met jou

Kerstviering 2023

Terug naar overzicht

Op vrijdag 22 december aanstaande, staat de feestelijke kerstviering van het Oosterlicht College Vianen gepland.

Thema kerstviering: Oosterlicht deelt
Kerst is voor velen van ons een bijzondere tijd waarin we samenkomen met familie en vrienden en genieten van lekker eten en drinken. Tegelijkertijd is het voor veel mensen in onze regio ook een tijd waarin ouders ieder dubbeltje moeten omdraaien om deze dure maand door te komen. Wist u bijvoorbeeld dat 1 op de 12 kinderen leeft in armoede?

Als school vinden we het belangrijk om dit jaar stil te staan bij gezinnen voor wie dit een dure en lastige maand is. Kerst is bij uitstek een feest waarin we met elkaar willen delen en waar we omzien naar elkaar. Voor ons als school, zijn dit belangrijke waarden waar we dit jaar extra stil bij willen staan tijdens onze kerstviering in de klas. Want wat betekent het om arm te zijn in deze dure decembermaand? En wat kunnen wijzelf doen om mensen te helpen die het financieel minder breed hebben?

Actie: inzamelen etenswaren voedselbank Vianen
We willen onze leerlingen dan ook vragen om op de dag van onze kerstviering etenswaren mee te nemen naar school. Denk aan houdbare producten: spaghetti, rijst, pannenkoekenmix (cake mix etc.), aardappelpuree, bonen/linzen/peulvruchten, groente/fruit in blik, soep uit blik/zak, koffie, thee et cetera. Deze producten zullen de leerlingen als klas, tijdens de kerstviering aanbieden aan vrijwilligers van de Voedselbank Vianen.

Zouden jullie ons willen helpen door deze producten in te zamelen?

Bedankt voor jullie steun en we hopen dat we als school kunnen en willen delen. Juist in deze feestelijke decembermaand.

Indeling klassen

indeling-kerstviering.jpg

afbeelding1.jpg
Terug naar overzicht