Praktische informatie

Vind je vooral in Magister en een beetje hier

Handige extra info

Hoe laat heb ik geschiedenis? Welke excursie gaan we doen? Is mijn cijfer voor aardrijkskunde al bekend? Hoe ziet het rooster van de toetsweek eruit? Wat moet ik weten over examens?

De belangrijkste info vind je in Magister en ELO. Lees je mailtjes, zo blijf je goed op de hoogte.

Lesmateriaal vind je ook op Digiplein.

En vergeet niet de info op de lichtkranten in school te checken.

Nog meer handige info? Check die hieronder.

Schoolregels

Op het Oosterlicht College vormen we een gemeenschap die samen leeft en samen leert. Om het samenleven aangenaam en het leren succesvol te laten zijn, is een aantal regels nodig. De mentor bespreekt ze in de klas, maar het is ook goed om te weten dat je ze terug kunt vinden. 

Check hier: Schoolregels 2023 - 2024

MaS

MaS staat voor Maatschappelijke Stage; vrijwilligerswerk dat door iedere Oosterlicht-leerling wordt gedaan. Wij doen dit in klas 2 (min. 15 uur) en in 3 (ook min. 15 uur). Door de MaS leveren onze leerlingen een belangrijke en onbetaalde bijdrage aan de samenleving. Bovendien is het een onbetaalbare en vaak mooie ervaring afgesloten met een certificaat.

Samen met de mentor en onze MaS-coördinator wordt gezocht naar een stage. Op zoek naar een MaS-stage? Log dan hier in: Stagebank

Voor elke MaS-stage moet je een stageovereenkomst ondertekenen. Je vindt deze overeenkomst hier: Stageovereenkomst

Informatie: Nick van Leeuwen, MaS-coördinator helpt je. Hij is bereikbaar via n.vanleeuwen@oosterlicht.nl

 

Huiswerkbegeleiding Lyceo

De huiswerkbegeleiding wordt sinds het schooljaar 2021 - 2022 ingericht door Lyceo. Deze vindt plaats op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 15.00 en 17.00 uur. Uw zoon/dochter kan zich inschrijven voor de maandag en woensdag, of de dinsdag en donderdag. Deelname aan deze huiswerkbegeleiding is kosteloos.

Denkt u dat uw zoon of dochter baat heeft bij de huiswerkbegeleiding, dan kunt u zich via de mentor opgeven.

Overgangsnormen

Overgaan, slagen….of een jaartje overdoen
Om over te gaan moeten je resultaten aan de overgangsnormen van onze school voldoen. Deze normen bepalen of je wordt bevorderd naar het volgende leerjaar, of dat je een jaartje moet overdoen (doubleert). 

De overgangsnormen staan in 'Puntsgewijs': 

Puntsgewijs 2023 - 2024 met instemming MR 25-9-2023

 

Exameninfo

Info over PTA's, examenreglement, examentrainingen, PWS en meer vind je hier.

Leerlingbegeleider

Wil je iets in vertrouwen bespreken? Heb je een probleem waarover je met een volwassene wilt praten? Neem contact op met onze leerlingbegeleider. Zij is de vertrouwenspersoon van leerlingen.

  • vacant

Leerlingstatuut

Wat kun jij als leerling van het Oosterlicht verwachten? En wat verwacht de school van jou? Dat staat beschreven in het leerlingenstatuut met regels, rechten en plichten. Het is belangrijk dat die duidelijk voor je zijn en dat je die kunt terugvinden. 

Leerlingenstatuur 2023/2024 - 2024/2025

Heb je nog vragen? Stel ze dan aan je coördinator leerlingzaken.

Leerlingenraad

Die is er voor jou! Lees meer bij Inspraak, klik hier.

cjp-logo-bij-leerlingen-ocn.png

Met digitale CJP cultuurkaart veel korting

Elk schooljaar, zo in oktober/november, krijg je op het OC een digitale CJP Cultuurkaart; een persoonlijke kortingspas op je telefoon met heel veel cultuur. Dat betekent goedkoper naar de film, festivals, expo's, concerten en voorstellingen door het hele land. Alleen, met z'n tweeën of met je hele vriendengroep. Maar ook korting op kleding, sneakers, een nieuwe rugzak, de krant, de trein, reizen, verzekeringen en nog veel meer. Het leven wordt leuker met CJP en verruimt je blik op de wereld. Vergeet je CJP Cultuurkaart dus niet te gebruiken! Gemakkelijk op je eigen telefoon!

Meer informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers: klik hier

Contactpersoon is onze cultuurcoördinator