Havo / Atheneum

Leren op hoog niveau daagt jou uit.

Oosterlicht College Vianen: brede school

Voor de havo/atheneum-klas kiezen jongens en meiden die van een uitdaging houden, die leren niet saai maar boeiend vinden en die willen ontdekken waar hun talenten liggen. Ben jij zo iemand? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Ben je creatief? Ben je sportief? Interesse in bèta? Ook dan zit je goed op onze school. Wij hebben namelijk OC Talent!

Havo & atheneum: over de havo doe je vijf jaar. Het vwo (atheneum) duurt zes jaar.

Op het Oosterlicht kun je starten in een brugklas havo/vwo. Ook in klas 2 zit je in deze klas. Zo heb je twee jaar de tijd om te ontdekken welk niveau het beste bij jou past. Ga je naar de havo? Je kunt bij ons je havodiploma halen op onze vakhavo. Ga je naar het vwo? Dan stap je na klas 2 over naar het Oosterlicht College Nieuwegein.

Eerste fase: klas 1, 2 en 3 Oosterlicht College Vianen

We dagen je uit kritisch te denken, vragen te stellen en onderzoek te doen. Natuurlijk krijg je hierbij de ondersteuning van je leraren. Soms werk je in groepjes, soms alleen. En je maakt excursies.

Door ons extra aanbod ontdek je je interesses en talenten. Wat dacht je van debatteren in het Engels? Of werken met onze eigen 3D-printer? Of experimenteren bij Science met chemie in de keuken? Ontdek je talent bij OC Talent.

In klas 1 en 2 zit je in een gecombineerde havo/vwo-klas.

Afhankelijk van de richting die je kiest, volg je vanaf klas 3 de havo bij Oosterlicht College Vianen of het vwo bij Oosterlicht College Nieuwegein.

In alle leerjaren werk je bij ons met je eigen laptop.

 

svdv20201215-0629.jpg

Tweede fase: klas 4, 5 Oosterlicht College Vianen en klas 6 Oosterlicht College Nieuwegein

Ga je na klas 2 naar de havo, dan blijf je lekker bij ons op school. Je kan namelijk je havodiploma halen op het Oosterlicht College Vianen! Ga je na klas 2 naar het vwo? Dan garanderen wij een naadloze overstap naar het Oosterlicht College Nieuwegein.
In de bovenbouw is het onderwijs op onze school gericht op verbreding en verdieping. Zo blijven we je uitdagen.

Je volgt vanaf de 4e klas havo een van de volgende profielen* bij ons op school:

  • Economie & Maatschappij (EM)
  • Natuur & Gezondheid (NG)

* De vakhavo is in ontwikkeling en groeiende. In de toekomst komt er wellicht nog een ander profiel bij waaruit gekozen kan worden.

Ga je naar het vwo of naar de havo op het Oosterlicht College Nieuwegein? Dan heb je de keuze uit de volgende profielen:

  • Cultuur & Maatschappij (CM)
  • Economie & Maatschappij (EM)
  • Natuur & Gezondheid (NG)
  • Natuur & Techniek (NT)

Bij het profiel dat je gekozen hebt, zowel in Vianen als Nieuwegein, horen verplichte vakken en keuzevakken. BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) is zo'n keuzevak. Of Bedrijfseconomie. Natuurlijk maken we (buitenlandse) excursies. Ook in de bovenbouw kun je binnen en buiten je lesrooster meedoen aan het extra aanbod dat we voor je hebben.

De nadruk ligt op zelfstandig werken en eigen verantwoordelijkheid. Zo bereiden we je voor op een studie aan de universiteit of het hbo. Als dat geen uitdaging is!

 

Weet je dat ....

  • je naar Parijs of Lille gaat? Dat doe je in 3e klas op het Oosterlicht College Vianen.
  • je in 4 havo op werkweek gaat? 

Onderwijs met resultaat

Eigentijds, betekenisvol en uitdagend onderwijs, dat is wat je op het Oosterlicht kunt verwachten. Bij ons werk je aan je eigen talenten en interesses. Dat doe je in goede lessen, in maatschappelijke stages en excursies.Ook bieden we extra's voor sportfanaten, betà-talenten, talenknobbels en kunst- en cultuurliefhebbers. Dat deze aanpak werkt blijkt uit het oordeel van de onderwijsinspectie; onze onderwijskwaliteit scoort op alle afdelingen goed en onze examenresultaten behoren tot de beste in de regio.

Contact?

Vragen over onze havo/vwo klas of over onze vakhavo? Stel ze gerust!