Nieuws

Delen we graag met jou

Wij veranderen onze naam en logo

Terug naar overzicht

Na maanden van voorbereiding kunnen wij nu ons grote nieuws delen. Vanaf 1 augustus gaat onze vertrouwde naam veranderen en gaan wij verder als Lekpoort College. Op feestelijke wijze hebben wij op maandag 10 juni de nieuwe naam en het nieuwe logo onthuld aan onze medewerkers, leerlingen en hun ouders/verzorgers.

Lekpoort College geeft perfect weer waar wij als school voor staan en gaan: een vertrouwde plek in Vianen van waaruit je de wereld ontdekt. De Lekpoort is de enige overgebleven stadspoort van Vianen. Met deze naam verbindt het Lekpoort College zich aan de stad Vianen en aan de historie ervan. Een poort is een toegang tot een andere, nieuwe wereld en vaak het vertrekpunt van een reis. Precies wat leerlingen doen die naar de middelbare school gaan. Ze komen via onze schoolpoort binnen en gaan er na enige tijd – ouder, sterker en wijzer – weer door naar buiten met een diploma dat bij hem of haar past. Op naar de volgende fase in hun ontwikkeling. In ons nieuwe logo herken je ook het water van de Lek. De blauwe strepen staan symbool voor het stromen van de rivier. En net als een rivier zijn we als school ook altijd in beweging.

Nieuwe start
De nieuwe naam helpt ons om uit te stralen waar we in uitblinken. In het recente verleden was onze school
een nevenvestiging van het Oosterlicht College in Nieuwegein. Sinds twee jaar functioneren we allebei als zelfstandige school en leeft de wens voor een nieuwe naam. Het onderwijsaanbod blijft hetzelfde. Het Lekpoort College is en blijft - net als het Oosterlicht College Vianen - een plek waar we de leerlingen kennen, inspireren en ondersteunen. Een vertrouwde én uitdagende omgeving, waar we vanuit een open christelijke levenshouding werken aan waardevolle kennis en vaardigheden. Vanuit het Lekpoort College ontdek je de wereld. De onthulling van de nieuwe naam is het startsein voor de vele herinneringen die op deze fijne plek nog gemaakt gaan worden, voor de onvergetelijke schooltijd die leerlingen én collega’s nu en
in de toekomst zullen ervaren.

lekpooort.jpg
Terug naar overzicht