Nieuws

Delen we graag met jou

Keuzevak EHBO start met gastles van ambulanceverpleegkundige

Terug naar overzicht

Op het Oosterlicht College was vorige week een lesambulance op bezoek. De leerlingen uit klas 3, afdeling Zorg en Welzijn, hebben een zeer interessante gastles van een ambulanceverpleegkundige gekregen. Met deze gastles zijn de leerlingen het keuzevak EHBO begonnen.

“Wij als middelbare school willen onze leerlingen graag gedegen voorbereiden op de toekomst. Aan het onderdeel EHBO hechten wij daarom veel waarde in deze sector”, aldus de leraar Zorg en Welzijn. “De praktijk de school inhalen is van groot belang. Onze leerlingen krijgen daarom ook nog les van diverse gastleraren, zoals een LOTUS-patiënt en later in het schooljaar van ervaren EHBO-ers”.

De leerlingen hebben ervaren hoe het is om op de ambulance te werken, hebben gezien hoe een ambulance is ingericht en sommigen hebben er zelfs plaats ingenomen. Daarnaast hebben ze uitleg gekregen over de meldkamer en hebben ze een demonstratie gekregen over het gebruik van de aanwezige apparatuur in de ambulance. De ambulanceverpleegkundige: “Het is mooi om te zien hoeveel de leerlingen al weten. Ze stelden veel goede vragen”. Na afloop hebben de leerlingen gewerkt aan een verwerkingsopdracht. Hierin hebben ze hun eigen bevindingen kunnen beschrijven. De ambulanceverpleegkundige, leraren, maar vooral de leerlingen kijken terug op een zeer geslaagde, leuke en leerzame ochtend.  

img-4056b.jpg
Terug naar overzicht