Nieuws

Delen we graag met jou

Informatie coronavirus

Terug naar overzicht

De berichtgeving over het coronavirus en de verspreiding ervan kan vragen en zorgen oproepen. Vandaag, 2 maart, starten de scholen van Stichting PCOU Willibrord weer na de voorjaarsvakantie waarin leerlingen en leerkrachten wellicht ook zijn afgereisd naar gebieden waar besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld. Hoe gaan we hiermee om op onze scholen?

We volgen de landelijke richtlijnen RIVM/GGD
Er is een eerste besmetting in Tilburg geconstateerd. Volgens de landelijke richtlijn van het RIVM is thuishouden of weren van school of kinderdagverblijf niet nodig als kinderen geen klachten hebben. Wij volgen de informatie van RIVM en GGD hierin op en verwijzen u ook naar de websites van deze instanties om zich verder te informeren.

Meer informatie van het RIVM

Meer informatie van de GGD Utrecht voor scholen

Wanneer de huisarts raadplegen?
U kunt de huisarts of de lokale Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) telefonischraadplegen als uw kind:

. Koorts heeft met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)
en de afgelopen twee weken in een land/regio geweest is met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus:

o China (inclusief Hong Kong, Macau en Taiwan) o Singapore o Zuid-Korea o Iran o Italië: de gemeenten Codogno, Sesto Cremonese, Pizzighettone, Soresina, Sesto S.G., Pieve Porto Morone, Casalpusterlengo, Castiglione d'Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo en San Fiorana (regio Lombardije) en V’o Euganeo, Mira (regio Veneto)

. of de afgelopen twee weken contact heeft gehad met een patiënt met het coronavirus.

De huisarts overlegt met de GGD of onderzoek naar het coronavirus nodig is. Op de website van RIVM staan alle vragen en antwoorden over o.a. het virus, wat te doen en de gebieden waar besmettingen zijn geconstateerd.

Hygiënemaatregelen op school
De belangrijkste maatregelen die we op dit moment kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn eenvoudig. Deze maatregelen gelden overigens voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:

. Regelmatig handen wassen;
. Hoesten en niezen aan de binnenkant van de elleboog;
. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg.

Melding maken bij de schoolleiding
Mocht er onverhoopt een besmetting bij uw kind worden geconstateerd, dan vragen we u om hiervan direct melding te maken bij de schoolleiding van het Oosterlicht College.  

Vragen en opmerkingen
Meer informatie over het virus vindt u op de bovenvermelde websites van RIVM en GGD. Met andere vragen kunt u terecht bij de schoolleiding van het Oosterlicht College.

We hopen u hiermee goed te hebben geïnformeerd en gerustgesteld.

Met vriendelijke groet,

Marc Mittelmeijer en Fawzia Nasrullah, College van bestuur PCOU Willibrord 

coronavirus.jpeg
Terug naar overzicht