Nieuws

Delen we graag met jou

Actiedag Oekraïne groot succes

Terug naar overzicht

Oosterlicht College Vianen organiseert actiedag voor Oekraïne

Het Oosterlicht College Vianen heeft deze week in de lessen aandacht besteed aan de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne en heeft de week, op vrijdag 11 maart afgesloten, met een actiedag voor Oekraïne. Er is een inzamelingsactie gehouden en in de grote pauze konden de leerlingen een Patatje VREDE kopen. Daarmee is het mooie bedrag van 642,00 euro opgehaald en gaat in zijn geheel naar Giro 555.

Vrijdagochtend was er een lokaal ingericht om producten in ontvangst te nemen. Veel leerlingen en medewerkers hebben voedsel-, drank-, baby- en verzorgingsproducten geschonken. Het was hartverwarmend om te zien hoe onze leerlingen, naast hun zware schooltas, al sjouwend met tassen vol spullen enthousiast allerlei producten kwamen brengen. Al deze goederen zijn opgehaald door de Triumfatorkerk uit Utrecht en worden vervoerd naar de Poolse grens en uitgedeeld bij diverse opvangcentra.

Daarnaast werd er in de grote pauze een Patatje VREDE verkocht aan de leerlingen. Ook dit was een enorm succes! Lange rijen en geduldige leerlingen, want patat bakken gaat nou eenmaal niet ze snel als in de snackbar. Er is in één uur tijd 60 kilo patat gebakken en verkocht. Veel leerlingen hoefden het wisselgeld niet terug, Een mooi gebaar! Het verkopen van het Patatje VREDE heeft geresulteerd in een bedrag van 642,00 euro en gaat naar Giro 555.

opbrengst-patat-1.jpg
Terug naar overzicht